10 Tips til deg i jakten på den perfekt brudekjole

Det er mange ting å tenke igjennom når du skal finne og kjøpe din drømmekjole til den store bryllupsdagen. 

Hvis du er usikker på hvor eller hvordan du skal begynne, og kanskje er du litt nervøs, ønsker vi å gi deg noen tips som hjelper deg til en stressfri og minneverdig kjoleshopping opplevelse! 

1. Planlegg innkjøpet i god tid.

Start jakten på brudekjolen i god tid. Vi anbefaler at du starter 8-12 måneder før bryllupsdagen. Bestillingstiden kan variere, men slik har du alle muligheter til å få din kjole i tide til den store dagen. I mange tilfeller skal kjolen lages til deg, den skal sendes til oss, du skal hente den hos oss og man skal ofte til skredder for de siste finjusteringer.

Men stress ikke - har du mindre tid igjen - book deg en tid og vi hjelper deg! Vi har kjoler vi kan selge deg fra leverandører med kortere leveringstid, og vi har kjoler i butikk vi kan selge deg, men ikke vent.

2. Tenk igjennom ditt budsjett 

Hvor mye har du lyst og mulighet å bruke på kjolen din? Vi har brudekjoler i flere prisklasser. Det er dumt å forelske seg i en kjole langt over ditt budsjett, derfor er det fint at vi snakker om dette. Vi ønsker også at dette oppgis når du booker time. Er det ikke helt satt, går det også fint, da prøver vi bare det du ønsker! Vi har nå ingen kjoler over 28.000,- Vi har i hovedsak 3 prisklasser: 7.000-12.000,- / 12.000-15.000,- og 15.000-28.000,- Har du et budsjett på rundt 15.000,- har du mye å velge i hos oss. Har du under 7.000,- kan vi også hjelpe deg. Dette vil være enklere kjoler, eller kjole vi kan ha satt ned som du kan kjøpe "off the rack". 

3. Book din prøvetime i vår online bookingkalender 

Book gjerne en prøvetime på dagtid, da er timen kostnadsfri og du unngår det store rushet som er i helgene. Passer ikke dette, har vi prøvetimer både på kveldstid og lørdager (koster 390,-) men vi gjør den kostnadsfri ved bestilling av brudekjole hos.

4 Bryllupsstil og visjon 

Hvor skal du ha bryllupet ditt? Hvordan stil har du og hvordan ønsker du bryllupet ditt skal være? Dette kan også reflekteres i kjolen. Skal du ha et strandbryllup eller om du skal vies på fjellet, velger man ofte litt ulike kjoler :) 

Synes du dette er vanskelig hjelper vi deg selvsagt igjennom dette. Det er en av grunnene til at det er lurt å gå til en brudesalong, hvor vi som elsker dette og gjort det i mange år kan komme med vår kunnskap. 

5. Kom forberedt til prøvetimen 

Bruk helst ingen eller lite sminke til prøvetimen og ha gjerne undertøy i en nøytral farge. Kanskje kan det være lurt å ta med seg en stroppeløs BH, men ikke gå til innkjøp av en om du ikke har. Ofte kan vi legge ned BH-stoppene i kjolen, eller prøve uten, så dette hjelper vi deg med.

6. Tenk igjennom de du vil ha med deg 

Mange tar med seg forlover og en venninne eller to, noen har med seg mor og/eller kommende svigermor. Ta med deg dine nærmeste som du ønsker  meningen fra og som gjerne setter sin personlige smak til side for å hjelpe deg å finne din drømmekjole. Ta gjerne med deg 1-4 personer. Det går fint å ha med noen få flere, men det blir fort mange meninger å ta hensyn til, og den viktigste er din. Og det er lov å komme alene også! Vi er her for å hjelpe deg og ønsker at du skal føle deg fin og flott denne dagen! 

7. Ha et åpent sinn 

Prøv kjoler i ulike fasonger. Noen ganger blir man overrasket over at man kler andre fasonger enn det man kunne sett for seg. 

8. La oss profesjonelle hjelpe deg 

Vi kjenner kjolene godt og vi kan kroppsfasonger - kanskje tar vi frem en kjole du ikke selv hadde valgt, men som kan vise seg å sitte helt fantastisk på deg! Passform i en kjole er viktig, og den viser seg gjerne ikke før den sitter på din kropp og du kan bli overrasket. 

9. Ta bilder 

La en av de du har med deg eller så kan vi hjelpe deg, med å ta bilder av deg i de ulike kjolene. På slutten av timen kanskje du har behov for å se igjennom de ulike du har prøvd. Vi prøver gjerne favorittene igjen, slik at vi klarer å sile de ut en etter en slik at du tilslutt står igjen med en. Klarer du ikke bestemme deg på første time, er det veldig fint å se på bildene, og sette seg opp på en oppfølgingstime. Da har man fått sovet på det, sett på bildene, og komme tilbake å prøve favorittene! 

10. Stol på magefølelsen og ha det gøy! 

Ikke alle får det "dette er kjolen" følelsen, det betyr ikke at kjolen ikke er det rette allikevel.